Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Blogok képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Blogok - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Blogok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bősze Ádám blogja

Bősze Ádám blogja

Ha kérsz 10 dkg párizsit, és a hentes 15-öt ad ugyanannyiért, tehetséges vagy! - mondta barátom, amikor enyhén spiccesen (hogy ez mekkora hazugság!) arról kezdtünk el beszélgetni, mi a tehetség?! Nos, nem tudom, mi a tehetség, de vannak ritka pillanatok, amikor rájövök, hogy vannak tehetséges emberek

CSermely Péter Blogja

CSermely Péter Blogja

A blog céljai: segíteni akar abban, hogy az olvasói körében kialakuljon, és továbbfejlődjön egy jövőteremtő, stabil értékrend és viselkedésmód. Ezen belül: növelni akarja azok számát, akik fontosnak érzik, hogy hosszú távon, felelősen gondolkodjanak, hozzá akar járulni a pro-aktív és nagyívű (think BIG) gondolkodás terjedéséhez, terjeszteni akarja a változásokat új, izgalmas lehetőségként, megoldható kihívásként és nem sorstragédiaként megélő életmódot, rá kíván döbbenteni az együttműködés és az egymás kiszorítása helyett az új lehetőségeket együttesen megnyitó viselkedés hasznára, be kívánja mutatni a sajátunktól gyökeresen különböző gondolkodás megismerésének és elsajátításának különleges értékét, pozitív példákkal erősíteni kívánja az olvasók egyéni és közösségi önbizalmát egy olyan korban, amelyben a társadalom az alkotó erejét a negatív példák ezreivel rombolja szét, megerősítést akar adni azoknak, akik a környezetükben közösséget, baráti, emberi hálózatot építenek, bizalom és szeretet adásával a bizalom és a szeretet hatalmára akarja az olvasóit ráébreszteni egy bizalom- és szeretethiányos korban. Be akarja mutatni a hálózatos gondolkodás előnyeit a mindennapi életben. Eligazítást kíván adni a tehetséggondozás általános, hosszú távú, elvi, koncepcionális kérdéseiben.

Fejlesztő táblajátékok a nevelésben

Fejlesztő táblajátékok a nevelésben

A gyerekeket sokoldalúan és mélyrehatóan fejlesztő táblajátékok bemutatása, mint például a Mancala, a Backgammon, vagy a Dámák: célok, játékszabályok, alkalmazási lehetőségek, fejlesztési területek. Tanításuk: ötletek, módszerek, megvalósítás az iskolákban és a családokban, a gyerekek nevelése során. Ezek a táblajátékok széles körben felhasználhatók tehetséggondozásra. Mire gondolok? Nemcsak a gondolkodás fejlesztésére, hanem komplex személyiségfejlesztésre! A megismerő képességek, a beszédkészség, a problémamegoldó és kreatív gondolkodás, a matematikai képességek, az érzelmi intelligencia, a szociális készségek és a vállalkozói kompetenciák fejlesztésére a táblás játékok eszközével. Játéklapokon, feladatlapokon, gyakorlatokon keresztül, versenyzési formákkal, lehetőségekkel. Cél: életrevaló, vidám gyerekek nevelése.

Felicitasz blogja

Felicitasz blogja

A tehetséges kisgyerekek szüleinek legégetőbb és legnehezebb kérdése az szokott lenni, hogy 'és mi lesz most'. A szülők csodálatosnak és nagyon inspirálónak élik meg a gyerek készségeit, teljesítményét, de hamarosan észreveszik - és nem is mindig örömmel -, hogy ez sajátos tehertételt és felelősséget is jelent a számukra.

Tehetséges diák oktatása

Tehetséges diák oktatása

Magyarországon a tehetséggondozás az 1990-es évek végétől egy paradigmaváltáson ment át. Szervezett, összehangolt munka kezdődött egyetemek, nemzetközileg is elismert tudósok bevonásával. Ennek a munkának az eredményeképpen ma már nemzetközi figyelem, sőt elismerés övezi a magyar tehetséggondozás modelljét. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy hogyan is lehet a tehetségeket azonosítani, még mindig nehéz választ adni. Nem egyszerűen egy módszertani kérdésről van szó. Az azonosítást befolyásolja az is, hogy melyik tehetség-paradigmát, és ahhoz kapcsolódóan melyik tehetségkoncepciót fogadjuk el. A tehetségekkel foglalkozó tudományos és gyakorlati tevékenység is igen sokszínű képet mutat. A blogban az intézményes modell rövid bemutatásán kívül arra törekszem, hogy ismertessem a család szerepét a tehetséggondozásban, illetve megosszam a hallgatósággal a pedagógus és szülői pályán szerzett tapasztalataimat.

Tuti menü