Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Egyéb - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Egyéb
Keresés
Találatok száma - 16 db
eTwinning

eTwinning

Az eTwinning projektminták olyan tanárok számára készültek, akik konkrét ötleteket keresnek egy európai együttműködési projekt megvalósításához. Minden minta egy bizonyos témához kapcsolódik, megjelöli a célcsoportot, és ismerteti a tevékenységek céljait és pedagógiai értékeit is. Az eTwinning projektminták egy az egyben is felhasználhatók, de adott tananyaghoz is illeszthetők.

Fiatal Vállakozók Országos Szövetsége

Fiatal Vállakozók Országos Szövetsége

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének célja éppen ezért, hogy segítse a következő vállalkozói generációt és megteremtse azt a vállalkozói réteget, akik cégeiket hosszútávon sikeresen vezetve megerősítik a KKV szektort és hozzájárulnak egy sikeres nemzeti gazdaság megteremtéséhez. A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve mind hazánkban, mind az EU-ban egyaránt. Független fórumként elkezdte összefogni és érdemben segíteni a következő vállalkozói generációt, hidat képezve a ma és a jövő vállalkozói között.

Fizikai viccek

Fizikai viccek

A viccek kategóriájában meglehetősen szűk spektrumot alkotnak a tudományos viccek. Az anyós, rendőr, stb viccek mindenki előtt ismertek. Ezen a honlapon a fizikával kapcsolatos vicceket találjuk csokorba szedve. CSak azok várják, hogy derűt fakasztanak ezek az olvasmányok, akik tisztában vannak a fizika alapjaival.

Homo Ludens játékház

Homo Ludens játékház

Az Internet, a hagyományos játékkultúra és az oktatás-ismeretterjesztés különleges, hiánypótló formáját valósítjuk meg. A homoludens.hu Egyesülethez hasonló célú és működési rendszerű szervezet tudomásunk szerint nincs sem Magyarországon, sem külföldön. A Homo Ludens Egyesület célja az alapszabályából idézve: 'A hagyományos játékkultúra tárgyi és immateriális megnyilvánulásainak gyűjtése, feldolgozása és közreadása oktatái és kulturális örökség megőrzése céljából. Az informatikai kultúra népszerűsítése kreatív, játékos módszerekkel, minden korosztály számára. Az Egyesület a célkitűzéseit elsősorban az informatika eszközeivel kívánja megvalósítani a nevelésen, oktatáson, képességfejlesztésen és az ismeretterjesztésen keresztül.' Közhasznú, non-profit tevékenységeket már 1995-től folytatunk, de hivatalos, szervezett keretek között, egyesületként csak 2007 óta. Ezeknek megfelelően az egyesület tagjai a tapasztalatokat 15 éve gyűjtik és tartjuk rendezvényeinket, vagy veszünk részt meghívásra rendezvényeken. Jelenlegi honlapunk alapjai 1995 óta vannak az Interneten, de csak egyesületi működésünk óta alakítottuk át gyökeresen, céljainknak megfelelően korszerű informatikai környezetbe, szerkesztőségi rendszerbe.

Idézetek a tehetségről

Idézetek a tehetségről

Az alábbi lapon a tehetséges emberről találunk különböző idézeteket híres és kevésbé híres emberek szájából. A lapon található gondolatokat felhasználhatjuk bármilyen műfajú írás megírásakor, vagy csal egyszerűen életbölcsesség, tapasztalatszerzés céljából.

IQ teszt

IQ teszt

Az első kísérletek az inteligencia méréséről a 19. században jelentek meg, mikor az IQ -t az agy nagyságának mérésével határozták meg. Manapság más módszereket használunk az IQ leméréséhez - inteligencia.

Iskolai tehetséggondozás

Iskolai tehetséggondozás

Az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola (1149 Budapest, Egressy út 71.) és a Dr. Török Béla Általános Iskola (1142 Budapest, Rákospatak u. 101.) TÁMOP - 3.4.3-08/1-2009-0027 Iskolai tehetséggondozás projektjének híreit, eseményeit, eredményeit és a projekt részeként készülő 3600 db tesztből, feladatból álló feladatgyűjteményt adjuk közre ezen a webhelyen. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Célunk, tapasztalataink és munkánk során készülő tesztek, feladatok és segédanyagok megosztásával megkönnyíteni a tehetséggondozással foglalkozó pedagógusok dolgát. Az oldal anyagai a Creative Commons -Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc alatt érhetők el. Tanulásra, tanításra és tehetséggondozásra szabadon felhasználhatóak.

Iskolaújság

Iskolaújság

Tehetségpontunk, intézményünk faliújság segítségével szeretné a kommunikációs lehetőségeket bővíteni annak érdekében, hogy valamennyi fontos információ mielőbb célba érjen. Az iskolaújságban minden lényeges hír megtalálható, amit a pedagógusok közre adnak.

Készségfejlesztő nyelvtanulás robotokkal

Készségfejlesztő nyelvtanulás robotokkal

A nyelvtanítás mellett személyiségfejlesztő, kompetencia javító céljaink vannak. Így a kisember kreativitása, kitartása, nyitottsága fejlődik. Szélesedik a globális látásmódja. Nem izoláltan látja a világot, hanem megtapasztalja, hogy minden mindennel összefügg. Megtartjuk és növeljük a tanulás iránti lelkesedését. Felkészítjük a kódolásra, megtanulja az első lépéseket. Fejlesztjük a tervező, problémamegoldó képességeit, érvelés technikáit. Erősen koncentráltan odafigyelünk a logikus gondolkodására. Megtanul előadni, önállóan gondolkodni, alkotni. Megtanulja azokat a módszereket, amelyekkel a kütyü értelmesen használható nem pedig függővé tesz. Igényes szabadidő eltöltésre törekszik. Kinyílik előtte a világ!

Hirdetés
Nemzeti Innovációs Hivatal

Nemzeti Innovációs Hivatal

Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) a 303/2010. (XII. 23.) kormányrendelet értelmében a Kormány kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős szerve. A Hivatal a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működik; elnökét és elnökhelyettesét a miniszter nevezi ki. A Hivatal elnöke Dr. Mészáros György. A Hivatal feladatai - A Hivatal, mint a Kormány kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős szerve részt vesz a hazai tudomány-, technológia- és innovációpolitika (TTI politika) kidolgozásában, megvalósításában és a végrehajtását segítő kormányzati információs és elemző tevékenység ellátásában; a KKV-k innovációs tevékenységének ösztönzésében; a kutatási együttműködések és a hálózatosodás, valamint a fiatal innovatív vállalkozások inkubációjának elősegítésében; a K+F eredmények hazai és külföldi piaci hasznosításának támogatásában; a magyarországi külföldi tőkebefektetések ösztönzésében; a TTI politika területén folyó nemzetközi, illetve EU integrációs együttműködések szakmai feladatainak összehangolásában, valamint a kétoldalú tudományos és technológia (TéT) együttműködések szakmai koordinációjában.

NYitott Akadémia

NYitott Akadémia

A tudomány ma már számos lehetőséget tár elénk, amelyek által könnyebben megbirkózhatunk a ránk szakadó lelki terhekkel, és megőrizhetjük vagy visszanyerhetjük belső egyensúlyunkat. Érdemes megismerni és használni ezeket a módszereket, hiszen óriási segítséget jelenthetnek minden nehezebb, válságosabb periódusban - de a hétköznapok életminőségét is jelentősen javítják, ha rendszeresen alkalmazzuk őket.

Online tehetséggondozás

Online tehetséggondozás

Magasan képzett, tapasztalt tanárok várják kérdéseiket és adnak felvilágosítást, tanácsot, magyarázatot! Kikérdeznek, felkészítenek, megtanítanak! Segítünk, hogy kényelmesen, otthonról, a technika adta lehetőségeket kihasználva színvonalas oktatást nyújtsunk kedvező áron. Nálunk minden megvan, ami egy jó iskolában, és minden hiányzik, ami egy iskolában kellemetlen! Vidám, felkészült tanárok várnak titeket! Akció! Április 30-ig ingyen igénybe veheti szolgáltatásainkat Intenzív, 3 napos matematikai felkészítés az emelt szintű érettségi előtt a tavaszi szünetben! Ingyenes és különleges tananyagok

Oxfordi személyiségteszt

Oxfordi személyiségteszt

Ez a 4x50 kérdésből álló személyiségteszt az ön 10 legmeghatározóbb személyiségjegyének állapotát elemzi és feltárja azokat a bekövetkezett változásokat a képességeiben, személyiségében, amelyek akadályozzák önt az Élet különböző területein. A teszt speciális összeállításának köszönhetően ön a legpontosabb eredményt fogja megkapni.

Tehetségfejlesztés

Tehetségfejlesztés

A tehetség felismerése és gondozása: tehetségfejlesztés a mindennapi pedagógiai gyakorlatban című továbbképzési program tréning formájában, saját élményen és tapasztalaton keresztül kívánja megismertetni és kipróbáltatni e résztvevőkkel: - a tehetség definícióit és fajtáit - a tehetség komponenseit - a tehetség-diagnosztikai eljárásokat - a tehetségfejlesztő programokat - a gazdagító programok metodikáját - az alulteljesítő és tanulási zavarral küzdő tehetségek fejlesztési lehetőségeit - a tanácsadás és egyéni fejlesztés alapjait - a pedagógus megváltozott szerepét a tehetségfejlesztésben - a kreativitás és a tehetség viszonyát A továbbképzés végére teljesítendő tartalmi követelmények: 1. Ismerniük kell a tehetséggel, tehetségfejlesztéssel kapcsolatos fogalmakat, s adekvát módon kell használniuk azokat. 2. Ismerniük kell az iskolai tehetséggondozás főbb módszereit, s e módszerek tervezésével kapcsolatos kompetenciát kell szerezniük A képzés után a résztvevők képessé válnak arra, hogy pedagógiai munkájukban alkalmazzák a tehetséges tanulók azonosításának és fejlesztésének módszereit, képesek lesznek az iskolai tehetséggondozás megtervezésére, megvalósítására a saját szakterületükön. A záró dolgozat írásában minden résztvevő számot ad arról a tudásról és ismeretanyagról, amellyel a tréningen gazdagodott.

tehetségsáv

tehetségsáv

1685-ben Halle városában született egy kisfiú. Édesapja, a szász fejedelem udvari orvosa a legjobb jövőt szerette volna biztosítani neki: jogászi pályát szánt fiának. A fiú zseniális tehetség volt, mégsem nyújtott kiemelkedő teljesítményt tanulmányai során. Amikor csak tehette 'ellógott' játszani. Klavikordon. Apa és fia konfliktusos történetét Szabó Magda dolgozta fel A hallei kirurgus című művében. Szülőként a legjobbat szeretnénk gyermekeinknek. A legjobb nevelést, a legjobb oktatást, hogy később a lehető legjobb karriert fussa be. Nagyon nehéz feladat ez. Gyakori, hogy a saját vágyainkat erőltetjük a gyermekre. A kis zsenik teljesítménye gyakran ellaposodik. Törékeny út vezet a tehetségígérettől a kibontakozott tehetségig.

Zenei képessségfejlesztés Suzuki-módszerrel

Zenei képessségfejlesztés Suzuki-módszerrel

A Kisgyermek fejlesztés egy olyan weboldal, mely kategóriákba rendezi a fejlesztési eljárásokat, ötleteket. A weboldal nem csak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is naprakész, friss információkkal szolgál a gyermekfejlesztés minden területén. Az ajánlott cikk a zenei képességfejlesztésről, azon belül is a Suzuki-módszerről szól. Ez a módszer az átlagos képességű gyerekek zenei képzését célozza meg, a cikkből pedig minden érdeklődő megtudhatja, hogyan épül fel pontosan és milyen elméletre alapul.

Tuti menü