Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Híres tehetségek képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Híres tehetségek - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Híres tehetségek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bartók Béla

Bartók Béla

1881. március 25-én született Nagyszentmiklóson, Torontál megyében (ma Sinnicolau Mare, Románia). Hat évvel később megalakult a nagyszentmiklósi műkedvelő zeneegylet, melynek elnöke Bartók Béla édesapja, a földmívesiskola igazgatója lett. A kisfiú abban az időben sokféle zenei élménnyel gazdagodott. Édesanyjától, Voit Paulától kapta első zongoraleckéit. 1888-ban elhunyt a családfő, idősebb Bartók Béla. A kis Bélát és húgát, Elzát ezután édesanyjuk egyedül nevelte. Zongoraleckéket adott, és tanítónői állásban is elhelyezkedett megélhetésük érdekében. Bartók Béla első közönség előtti szereplésére 1892-ben került sor Nagyszőlősön. A tehetséges fiú ugyanabban az évben Pozsonyban kezdte meg rendszeres zenei tanulmányait Erkel Lászlónál, majd - érettségi után - a budapesti zeneakadémián folytatta Koessler János zeneszerző növendékeként és Thomán István zongoranövendékeként.

Magyar tehetségek gyűjteménye

Magyar tehetségek gyűjteménye

Ezen az oldalon megemlítjük a tudás és tehetség legalább néhány, rendkívüli magyar képviselőjét, akik nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon éreztették hatásukat. A magyar géniusz kincsestárának felfedezésekor úgy érezhetjük magunkat, mint a mesében. Belépve egy kincses rejtekhelyre, ahol szebbnél szebb ragyogó ékszerek kápráztatnak el bennünket.

Neumann János

Neumann János

Neumann János a XX. század legnagyobb hatású matematikusa volt. A matematika majd minden ágában új eredményeket ért el, és új matematikai diszciplinákat hozott létre. A világ számára mégis a matematikán kívüli tevékenysége révén vált ismerté. Neve a Manhattan-projekttel és a modern elektronikus számítógéppel is összekapcsolódott. A Financial Times 1999. december 24-i számában a XX. század emberének deklarálta. Néhány napja ünnepeltük születésének 100. évfordulóját, és ez alkalom tudományos örökségének áttekintésére.

Puskás Tivadar

Puskás Tivadar

A honlap Puskás Tivadar életét összegzi, a gyerekkorától a haláláig. Szót ejt a munkásságáról is. Olvashatunk arról milyen híres találmányokat köszönhetünk Puskásnak, illetve milyen rendezvényeken mutatott be találmányokat. A honlapon több híres embert is megtalálunk, így Asbóthtól Szilárd Leóig sokakat.

Világhíres feltalálóink

Világhíres feltalálóink

A PentaSchool Oktatási Központ 1997 szeptemberétől működik. Fő szolgáltatásunk a különböző szintű informatikai oktatás, melyet magánszemélyeknek vagy vállalatok dolgozóinak nyújtunk. 1999-től stratégiai irányvonalunk a rendszergazda és webmester képzés. Színvonalas tevékenységünk eredményeként elnyertük a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségének minősítését.

Tuti menü