Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Humán tudományok képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Humán tudományok - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Humán tudományok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Fibonacci verssorok

Fibonacci verssorok

A Fibonacci számok fantasztikus érdekesen jelennek meg a környezetünkben, a természetben,a művészetekben, legújabban az irodalomban is. Eredetileg a matematikától indult el, ma már átszövi a mindennapjainkat. Érdemes próbálkozni!

Magyar nyelvtan

Magyar nyelvtan

A honlapon megtalálható minden olyan magyar nyelvtannal kapcsolatos segítség, amire szüksége lehet egy nyelvtanból kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyereknek. Nemcsak korrepetálásra hasznosíthatók ezek az anyagok, hanem differenciált oktatásra, információ többlet átadásásra is.

Nyelv és tudomány

Nyelv és tudomány

A honlapon a nyelv és tudomány témakörében olvashatunk különböző tudományos cikkeket, beleértve a nyelvtörténetet és a nyelvpolitikát is. Ennek ellenére a honlap fiatalos, közösségi, lehetőséget ad a fórumra, blog-ra stb. Híres nyelvész válaszol a feltett kérdéseinkre.

Öt perc angol

Öt perc angol

A honlap mindent összegyűjtött, amit az angol nyelv területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyerek/felnőtt még elsajátíthat. NYelvtan, szókincs, levélírás területén egyaránt segítséget kap az érdeklődő.

RAbec IStván

RAbec IStván

Szakmai szemléletét a trénerség, illetve a tréneri módszertan is meghatározza. 2002 és 2009 között nemzetközi irodalmi olvasótáborokat vezetett, majd a Profi Nonprofitok című TÁMOP projekt keretében civil szervezeteket fejlesztésével foglalkozott. 2008 és 2012 között több trénerképző programot is elvégzett. 2009-ben négy társával együtt létrehozták Pozsonyban a TANDEM nevű civil szervezetet, amely azóta is iskolák és civil szervezetek fejlesztésével foglalkozik a szlovákiai magyarok körében. A TANDEM-ben végzett munka kapcsán Zachar Erikával Élet játék címmel módszertani kézikönyvet szerkesztett osztályfőnökök részére, valamint Molnár Krisztával kutatást folytatott a szlovákiai magyar diákok karriertervezése témában.

Tudományos, hasznos, emberi - THE

Tudományos, hasznos, emberi - THE

A sikeres és versenyképes Magyarország jövőjének kulcsa a fiatalok kezében van. Azoknak a fiataloknak a kezében, akik a jövő igazi tartalékait alkotják, akik magukkal és a hazájukkal sikerre törnek, s ezért tudnak és akarnak tenni, cselekedni. S akik tudják, hogy adott életszakaszukban e cselekvés felelőssége elsősorban abból áll; milyen képességeket, készségeket, tudást és szellemiséget alakítanak ki önmagukban, s mennyire ismerik meg nemzetük, s a világ kultúráját, piacát, tudásanyagát és létformáit. Magyarország fő nyersanyaga mindig is a szürkeállomány volt. Rengeteg tehetséges mérnököt, tudóst, kutatót adtunk a világnak, de sajnos az utóbbi időben egyre csökken az érdeklődés a tudományok és a tudományos hivatás iránt. Ez veszélyes tendencia, meg kell fordítanunk. A THE Tudományos Hasznos Emberi Tehetségkutató és Tudománynépszerűsítő Program elindításával a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen felvállaltuk ezt a feladatot. A THE Programmal célunk, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését a műszaki és természettudományok iránt, hogy növeljük a tudományos pályák presztízsét, hogy a fiatalok közül kibányásszuk a legtehetségesebbeket és összekapcsoljuk őket a jövőjük és sikerük szempontjából kulcsfontosságú, kutatás-fejlesztésben érdekelt nagyvállalatokkal. A THE Program egy Magyarországon egyedülálló, széles körű összefogásban valósul meg.

Tuti menü