Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jogszabályok- Tehetséggondozás képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Jogszabályok- Tehetséggondozás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Jogszabályok- Tehetséggondozás
Keresés
Találatok száma - 8 db
1043/2006. (IV. 19.) Korm. határozat

1043/2006. (IV. 19.) Korm. határozat

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács munkájának támogatásáról. 1. A Kormány támogatja a tehetséges fiatalok segítésével foglalkozó hazai és határon túli magyar civil szerveződések által létrehozott Nemzeti Tehetségsegítő Tanácsot (a továbbiakban: Tanács).

2/2005. (III. 1.) OM rendelet

2/2005. (III. 1.) OM rendelet

A honlap tartalmazza a 2/2005. (III. 1.) OM rendeletet a Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének irányelve és a Sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának irányelve kiadásáról.

88/2009. (X. 29.) OGY határozat A Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról

88/2009. (X. 29.) OGY határozat A Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról

Az Országgyűlés abból a felismerésből kiindulva, hogy az ifjúsági korosztályok nemzetünk felemelkedésének és társadalmunk megújulásának meghatározó alapját jelentik, továbbá felismerve e korosztályok társadalmi integrációjának szükségességét és támogatva a felelős társadalom kialakításában, a közösségi kapcsolatok fejlesztésében és az esélyegyenlőség megteremtésében betöltött szerepüket, valamint a népesség gazdasági aktivitásának előmozdítása és a társadalmi részvétel növelése érdekében a nemzeti értékek és az önbecsülés erősítésére - összhangban az Alkotmánnyal, az Európai Unió és az Európa Tanács célkitűzéseivel - a következő határozatot hozza:...

Ady Endre program

Ady Endre program

Az Ady Endre Tehetséggondozó Ösztöndíj létrehozásáról, valamint a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2009-2010. évi cselekvési programjáról szóló 1120/2009. (VII. 23.) Korm. határozat módosításáról. A Kormány az Ady Endre Tehetséggondozó Ösztöndíj létrehozása érdekében a következő határozatot hozza:

Az Oktatási és Tehetséggondozási Támogatások Főosztálya

Az Oktatási és Tehetséggondozási Támogatások Főosztálya

Az Oktatási és Tehetséggondozási Támogatások Főosztálya 1. Az Oktatási és Tehetséggondozási Támogatások Főosztálya az oktatási és tehetséggondozási pályázatokkal kapcsolatos feladatai körében ellátja szakterülete vonatkozásában az 1.4.1. pont 1. alpontjában meghatározott feladatokat.

Kutatás fejlesztés jogszabály

Kutatás fejlesztés jogszabály

2004. évi CXXXIV. törvény a kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról. Az Országgyűlés annak érdekében, hogy elősegítse a magyar gazdaság versenyképességének és jövedelemtermelő képességének a tudásra, valamint a technológiai innovációra épülő és a fenntartható fejlődést szolgáló növekedését, a következő törvényt alkotja.

Nemzeti tehetségprogram jogszabály

Nemzeti tehetségprogram jogszabály

Magyarország gazdasági kibontakozása az EU Lisszaboni Stratégiájával összhangban a tudás- és képességigényes ágazatok fejlesztésével valósulhat meg. Ezen ágazatok fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy az adott tudás- és képességtartalomban kiemelkedő teljesítményre képes fiatalok, a tehetségek felszínre kerülnek-e, pályájukon kellő segítséget kapnak-e, és nem utolsó sorban, hogy a megvalósuló-hasznosuló tehetségeket hogyan tudjuk megtartani, tudunk-e számukra megfelelő pályaképet teremteni. A tehetségek tiszteletének, a tehetségek segítésének Magyarországon évszázados hagyományai vannak, amelyek mára sikeres állami, civil és egyházi formák sokaságát teremtették meg. Ennek ellenére a tehetségígéretek megtalálásának, társadalmi integrálásának, tehetségük kibontakoztatásának és a hasznosulás feltételeinek integrált rendszere nem alakult ki. Ugyanez jellemzi a különböző szintű tanulmányi versenyek sokaságát, és a különféle támogatási és ösztöndíjprogramokat is.

NTP finanszírozása

NTP finanszírozása

126/2008. (XII. 4.) OGY határozat a Nemzeti Tehetség Program elfogadásáról, a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásának elveiről, valamint a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum létrehozásának és működésének elveiről

Tuti menü