Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tehetség, tehetséggondozás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tehetség, tehetséggondozás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 185 db
 Magyar Innovációs Szövetség

Magyar Innovációs Szövetség

A Magyar Innovációs Szövetség, mint szakmai és munkaadói érdekvédelmi szervezet, tevékenységének középpontjában - tagvállalatainak célkitűzéseivel egyezően - az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll. A Magyar Innovációs Szövetségnek csak jogi személyek (vállalatok, vállalkozások, kutatóintézetek, egyetemek, egyéni vállalkozók stb.) lehetnek tagjai. A Magyar Innovációs Szövetség a szellemi termékek létrehozását, elterjesztését, illetve átadását, átvételét és gyakorlati hasznosítását - a köztestületként működő kereskedelmi és iparkamarákkal szoros együttműködésben - kívánja segíteni annak érdekében, hogy növekedjék a vállalatok és velük a magyar gazdaság teljesítménye, jövedelemtermelő képessége, az innováció segítségével felgyorsuljon a modernizáció és ennek eredményeképpen a gazdasági fejlődés.

1043/2006. (IV. 19.) Korm. határozat

1043/2006. (IV. 19.) Korm. határozat

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács munkájának támogatásáról. 1. A Kormány támogatja a tehetséges fiatalok segítésével foglalkozó hazai és határon túli magyar civil szerveződések által létrehozott Nemzeti Tehetségsegítő Tanácsot (a továbbiakban: Tanács).

2/2005. (III. 1.) OM rendelet

2/2005. (III. 1.) OM rendelet

A honlap tartalmazza a 2/2005. (III. 1.) OM rendeletet a Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének irányelve és a Sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának irányelve kiadásáról.

88/2009. (X. 29.) OGY határozat A Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról

88/2009. (X. 29.) OGY határozat A Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról

Az Országgyűlés abból a felismerésből kiindulva, hogy az ifjúsági korosztályok nemzetünk felemelkedésének és társadalmunk megújulásának meghatározó alapját jelentik, továbbá felismerve e korosztályok társadalmi integrációjának szükségességét és támogatva a felelős társadalom kialakításában, a közösségi kapcsolatok fejlesztésében és az esélyegyenlőség megteremtésében betöltött szerepüket, valamint a népesség gazdasági aktivitásának előmozdítása és a társadalmi részvétel növelése érdekében a nemzeti értékek és az önbecsülés erősítésére - összhangban az Alkotmánnyal, az Európai Unió és az Európa Tanács célkitűzéseivel - a következő határozatot hozza:...

A magyar géniusz nem elmebeteg

A magyar géniusz nem elmebeteg

A magyarok szívesen nézik bolondnak a géniuszaikat - írja a matematikusokról szóló legújabb könyvében dr. Czeizel Endre. Miképp korábbi köteteiben igazolta, hogy József Attila és Csontváry nem volt őrült, az orvos-genetikus bizonyossá teszi, hogy a kortársak állítása ellenére Bolyai János sem volt elmebeteg.

A tehetség

A tehetség

Egyre nagyobb érdeklődéssel fordul a tudomány, az oktatás és a köznapi ember is a tehetség kérdésköre felé. Egyre többen ismerik fel, érzik meg, hogy a társadalmi változások felgyorsulásával a régen jól működő megoldások gyakran már nem felelnek meg az újabb és újabb kihívásoknak. Világszerte felértékelődnek az új utat keresők és találók, valamint a csúcsteljesítmények. Ugyanakkor a tehetség, a kiemelkedő alkotóképesség zavaró is lehet másságával, eltérő útjaival. A tehetség távolról sem azonos a viszonylag könnyen azonosítható és megérthető magas intelligenciával, inkább valamiféle gondolkodási és viselkedési mód, amely alkalmas új utak, új megoldások és új világok megtalálására. Ahhoz, hogy minél több tehetség tudja képességeit teljesítménybe fordítani, megfelelő környezetre van szükség. Ennek egyik lényeges eleme a tehetséggondozás, amihez pedig hozzáértő szakemberekre van szükség. A kötet célja a tehetségkutatás területén elért eredmények ismertetése, a különböző nézetek és irányzatok, vizsgálati eredmények tárgyszerű leírása. Azoknak a szakembereknek, diákoknak és érdeklődőknek készült, akik a tehetség témájában mélyebb, rendszerezett ismereteket kívánnak szerezni.

A tehetség

A tehetség

Sokan szeretik a könyveket. A következő iromány megtalálásában segít a Booker áruház. A webáruházban Magyarországon rendelhető minden könyv megtalálható. A könyv kategóriák átnézésével mindenki gyorsan megtalálja a hozzáillő könyvet. Idő takarítható meg a kereséssel, mert az egész hazai kínálat megtalálható és könnyen böngészhető a weboldalon. A részletes keresőben cím, tartalom, szerző és kiadó szerint is lehet keresni. Jutányos árakkal és gyors házhozszállítással válik kényelmesebbé a online vásárlás.

a tehetség felismerése

a tehetség felismerése

3 egymást részben átfedő kör: képesség, motiváció, kreativitás. Képesség: általános intellektuális képességek, és a többszörös intelligenciamodell (Gardner). Kreativitás: eredeti, rugalmas, szabadon áramló gondolkodás. Gondolkodási keretek és sémák félretevése. Bátorság kell hozzá, gyakran renitenciának címkézik. Motiváció: energiaforrás. Kíváncsiság, spontán érdeklődés - a tehetséges felnőtt megőrzi. Flow. Kitartás, sikerre és kudarcra adott reakció, célok. Teljesítményigény: a kiválóság felé hajt, de könnyen öncélúvá válhat. Emocionális stabilitás: érzelmi biztonság: önbizalom, jobb kudarctűrés.

A tehetség kiválasztódása

A tehetség kiválasztódása

'A tehetség kiválasztódásának folyamata egy piramissal jellemezhető' Interjú Dobos Krisztinával, a KOMA kuratóriumának elnökével a tehetséggondozást támogató pályázatról Miért tartotta fontosnak a Közoktatási Modernizációs Közalapítvány Kuratóriuma az iskolai tehetséggondozás segítését célzó pályázat kiírását? Mennyire illik bele ez a KOMA közoktatás-fejlesztést segítő koncepciójába? A

Hirdetés
A Tehetséges gyerek

A Tehetséges gyerek

A jövő a gyermekeinken múlik. A mi feladatunk pedig az, hogy segítsünk nekik kibontakoztatni a mindannyiukban ott rejlő tehetséget. Ehhez nyújt útmutatást a világhírű pszichológus. A középiskolás évek kiemelkedő jelentőségűek a tehetséggondozásban. Vajon milyen folyamatok zajlanak le a tinédzserek fejében, miközben tanulnak: mire gondolnak, mit éreznek, mennyire szívesen csinálják, amit épp csinálnak? Befolyásolja-e a jövőben tapasztalataik minősége az elkötelezettségüket, céltudatosságukat? Melyek azok a tényezők, amelyek a tehetség elkallódásához vezetnek? Csíkszentmihályi Mihály és munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy a képességek fejlesztéséhez komoly kihívásokra van szükség, és a tanulók szociális környezete is döntő jelentőségű. Kutatásaik során kimutatták, hogy az iskolában ritkán élnek át a gyerekek flow élményt, azaz igen kevés képességeiknek megfelelő kihívással találkoznak, amelyek a megfelelő önbizalom, önértékelés és jó közérzet kialakulásának alapfeltételei lennének. A népszerű pszichológus kutatócsoportjának eredményeit bemutató könyve mindenkinek a hasznára válhat, aki elő szeretné segíteni egy gyermek tehetségének kibontakoztatását. Tudjon meg többet!

Adjunk álmokat

Adjunk álmokat

Talán felmerült már benned is a kérdés, hogy ki fogja megtanítani gyermekednek azokat a készségeket, amelyekre szüksége lesz a sikeres élethez? Talán felmerült már benned is a kérdés, hogy ki fogja megtanítani gyermekednek azokat a készségeket, amelyekre szüksége lesz a sikeres élethez? Nem poros könyvekből összeszedett elméleti, hanem naprakész, gyakorlati tudással kell őket felvértezni, hogy megállják a helyüket ebben a gyorsan változó világban. Hét területet találtunk amelyek készségszintű elsajátításával sokkal határozottabban, magabiztosabban kerülhetnek ki a nagybetűs ÉLET-be. A hét FONTOS terület: - Álmok, célok, tervezés - Kommunikáció, emberi kapcsolatok, együttműködés, felelősségvállalás - Időgazdálkodás, önmenedzselés - Pénzügyi, vállalkozási alapismeretek - Idegen-nyelv használata, gyorsolvasás, gépelés, fogalmazási készség - Testi-lelki egyensúly, sport és zene - Társadalmi szerepvállalás

Ady Endre Gimnázium

Ady Endre Gimnázium

A híres, nagy múltra visszatekintő Ady Endre Gimnázium Tatán várja az érdeklődőket. A gimnázium tehetségfejlesztő programjai, már akkor ismertek voltak, amikor a tehetségfejlesztés MAgyarországon gyerekcipőben járt. A diákok számos tanórán kívüli tevékenységből választhatnak.

Ady Endre program

Ady Endre program

Az Ady Endre Tehetséggondozó Ösztöndíj létrehozásáról, valamint a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2009-2010. évi cselekvési programjáról szóló 1120/2009. (VII. 23.) Korm. határozat módosításáról. A Kormány az Ady Endre Tehetséggondozó Ösztöndíj létrehozása érdekében a következő határozatot hozza:

Aktuális Piackutató KFT

Aktuális Piackutató KFT

Az Aktuális Piackutató Kft 12 éve foglalkozik a gazdasági élet legkülönbözőbb területeit érintő piackutatásokkal. Mivel a cég ügyvezető tulajdonosai eredeti szakmájukat tekintve építőmérnökök, így az elmúlt években a kutatási területek között különösen nagy szerepet kapott az építőipar, és mára e szektor specialistáivá váltunk. Munkatársaink kommunikációs készsége és szakmai felkészültsége biztosítják, hogy a kutatások interjúalanyai szívesen vegyenek részt a velük folyó kommunikációban, és hogy a ránk bízott feladatokat hatékonyan és pontosan végezzük el.

Aranyelme

Aranyelme

Az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesületet a Fővárosi Pedagógiai Intézet 2004-es átszervezésekor felszámolt Tehetséggondozó Központjának munkatársai hozták létre. Az egyesület célja, hogy a Tehetséggondozó Központ szolgáltatásait - a diagnosztikát, az egyéni tanácsadást, a gazdagító programokat és a tehetséggondozó tábort - széles körben elérhetővé tegye.

ÁVF kutatásai

ÁVF kutatásai

A Főiskolának 2008-ig elfogadott kutatási terve van, melynek eredményeit - többek között - a Főiskola félévenként, a honlapon elektronikusan is megjelenő Tudományos Közleményeiben olvashatják az érdeklődők. A tanulmányok, publikációk mellett a Főiskola oktatói igyekeznek minden olyan tanácskozáson, konferencián részt venni, ahol beszámolhatnak saját kutatási eredményeikről. A Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat keretében az intézmény minden évben maga is rendez tudományos tanácskozásokat. A hallgatók 1997 óta szervezik az intézményi tudományos diákkört, illetve részt vesznek az intézményközi, illetve országos TDK konferenciákon. Utóbbiakról is rendszeresen díjakkal térnek vissza.

az ifjú Andersen

az ifjú Andersen

Egy jósnő egyszer azt jósolta neki, hogy híres emberként tér majd vissza, és egész Odensee-t kivilágítják a kedvéért... Melyik gyermek ne ismerné Hans Christian Andersen nevét és tündérmeséit? Viszont sokan nem ismerik Andersen kalandos gyermekkorát és ifjúkorát.

Tuti menü