Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézügyesség képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Kézügyesség - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Kézügyesség
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bűvész klub

Bűvész klub

A bűvészklub a Corodini Országos Bűvész egyesület szárnyai alatt működik, melynek jogelődjét Gálházi István alapította a 60-as évek derekán... A Corodini bűvész klub 40 éves hagyományokkal rendelkezik. Ingyenes foglalkozásait a nyári szünet kivételével szombatonként de. 11 órától tartja Budapesten az Opera melletti Hajós utca 13-15 szám alatt. Minden korosztályt szeretettel várunk a kisgyerekektől a felnőttekig!

Fakanálbábuk

Fakanálbábuk

A fakanálbábuk tetszés szerint díszíthetők, bábozáshoz, de dísznek is alkalmasak. Elkészítésük egyszerű, felnőtt segítséget sem igényel. Kreatív gyerekeknek tehetségük kibontakoztatására ajánljuk virtuális elfoglaltság helyett.

Gyöngyfűző tanfolyam

Gyöngyfűző tanfolyam

Gyöngyfűző tanfolyamaimon betekintést nyerhetnek a gyöngyfűzés és a gyöngyhorgolás rejtelmeibe, a drótozás alapjaiba. Megtanítom a mintaolvasását, segítséget nyújtok ékszerek kép utáni fűzéséhez, adok fotózási tippeket. Mindezt kellemes, baráti környezetben, tea, kávé mellett kínálom. A tanfolyamokon hozott alapanyagokkal is lehet dolgozni, illetve a helyszínen is minden megvásárolható a Gyöngysziget kínálatából.

Kreatív szalon

Kreatív szalon

A Kreatív Szalon egy régi álom megvalósulása, egy olyan kézművesbolt kialakítása, ahova, mint a nyugalom és feltöltődés szigetére jönnek vissza a kedves alkotni vágyók. Üzletünkben törekszünk a kézműves technikák széles skálájához minőségi alapanyagokat, kellékeket biztosítani és, nem utolsó sorban, ötletet és gyakorlati segítséget adni. Tanfolyamainkon igyekszünk a fortélyok iránt még csak érdeklődőknek egyszerű és könnyen elsajátítható módon átadni tudásunkat, hogy ők is felfedezhessék lehetőségeik végtelen sorát. Várunk szeretettel minden alkotni vágyó korosztályt!

Meseorigami, textil origami

Meseorigami, textil origami

A Gold Game játékcsalád második tagja a magyar szabadalomként megjelent képességfejlesztő hajtogató játék. Oldalainkon megismerheti a játék leírását, a belőle elkészíthető játékfigurákat, neves pedagógus szakértők véleményeit, a hazai és a nemzetközi kiállításokon elért eredményeit. A meseorigami nagyobb gyerekek és felnőttek számára ajánlott remek képességfejlesztő szórakozási lehetőség. Kisebb gyerekek felnőtt segítségével fedezhetik fel e csodálatos világot, miközben képességeik játszva csiszolódnak. A játék melléklete egy színes, 16 oldalas mesekönyv, melyben az összehajtogatott figurák történelmi helyszíneken jelennek meg, ezáltal bővítve ismereteinket. A legkisebbek pedig mesehallgatás közben kiszínezhetik a könyvben található vonalrajzokat. Így együtt játszhat az egész család!

Panyi Zsuzsi

Panyi Zsuzsi

Te csak egyenes vonalakat tudsz rajzolni! - mondták rám építészként. Pedig szeretek tanulni, változni és formálódni. Akárcsak az üveg a kemencében. Szeretem a színeket, legfőképp a telteket. Álmodozáskor, tervezéskor ők dominálnak. Szinte vibrálnak bennem a kavargó színek. Akárcsak régen, ma is egyenes vonalakban gondolkozom. Ezeket az egyeneseket varázsolja a kemence lágy ívekké és kerek formákká. Engem pedig az üveg tanít és ezd, nap nap után, hajlékonynak, rugalmasnak maradni.

Papírmasé

Papírmasé

Ezzel a technikával viszonylag könnyen és olcsón készíthetünk használati, vagy dísztárgyakat. A gyurmához hasonlóan különböző állatokat, figurákat is formálhatunk a papírmasé masszából. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, illetve házilag előállíthatóak, nagyobb kézügyesség sem szükséges, mégis fejlesztheti a gyerekek, felnőttek kézügyességét. A technika lényege, hogy egy formát (mely lehet tál, lufi, maszk, stb.) több rétegben beborítunk vízbe illetve tapétaragasztóba megáztatott papírcsíkokkal, mely ha megszáradt ráköt, és a formából kiszedhető. Szükséges anyagok: tapétaragasztó, újságpapír, vagy krepp papír (esetleg tojástartó, kéztörlő) Eszközök: tányér, egyéb forma (pl. gipszkiöntő, vagy homokozójáték, hungarocell gömb), ecset, olló

Sajátkezűleg

Sajátkezűleg

Egy olyan kézimunkás oldalt szerettünk volna létrehozni ahol minden ügyeskezű megtalálja azt amit keres. Nem is kizárólag csak kézimunkával akarunk foglalkozni a szó klasszikus értelmében hanem sok minden mással ami némi kézügyességet igényel. Gondolom mindenki egyet ért abban hogy nem volt eddig ilyen átfogó oldal még magyarul az interneten, tehát itt volt az ideje létrehozni. Ez az oldal igazi csapat munka lesz, hisz mindenki tud újat érdekeset mutatni a másik számára, reméljük ha ide látogatsz Te is hozzá tudsz járulni az oldal gyarapitásához.

Tuti menü