Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művészetek képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Művészetek - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Művészetek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Fiatal Magyar Fotóművészekért Alapítvány

Fiatal Magyar Fotóművészekért Alapítvány

Az Alapítvány célja a fiatal magyar fotókultúra értékeinek közvetítése és bemutatása a társadalom felé. Az Alapítvány felkarolja az eddig ismeretlen és ismert ,tehetséges magyar fotósokat. Az Alapítvány elsősorban, de nem kizárólagosan azokat a fotósokat támogatja, akiknek célja a magyar kultúra közvetítése, és a magyar hagyományok ápolása. Az Alapítvány célja továbbá a fotózás, mint a kulturális értékeink közvetítésére a figyelem felhívására alkalmas eszköz széles társadalmi körben történő népszerűsítése. Az Alapítvány fotópályázatokat ír ki, az elkészült, és beküldött művekből kiállításokat szervez, ismert magyar fotósok életéről dokumentumfilmeket készít. Az Alapítvány arra törekszik, hogy az ilyen módon bemutatott művészeknek támogatókat találjon. Mottó: A fotós a pillanat művésze.

művész piac

művész piac

Ha sikeres kreatív üzletet szeretnél vezetni, és mondjuk már rajta is vagy a témán, akkor biztos vagyok benne, hogy már Te is rájöttél, hogy nem csak annyiból áll a történet, hogy megfűzöd, megvarrod, meghorgolod, megragasztod, megfested, összeszereled a művedet. Itt csak a dolog egyik részével vagy még meg. Az, hogy a kezed munkája eljusson a vevőidhez, még jó néhány fontos lépés hátra van. Nézzük meg sorban, hogy melyek is ezek: 1. Ha olyan természetű az alkotásod, akkor írd alá. Persze ezt akkor tudod könnyebben megtenni, ha egy képről, fotóról, festményről, vagy akár egy textilképről van szó. De más portékáknál is van lehetőség arra, hogy az alkotó megjelölje azt: egy kis biléta, vagy hímzett címke is megfelel erre a célra. Ez teszi lehetővé, vagy legalábbis sokat segít abban, hogy az alkotásod beazonosítható és hitelese legyen, egyfajta komolyságot kölcsönöz a terméknek.

Művészetek Palotája

Művészetek Palotája

Budapest és Magyarország régen várt új kulturális intézménye, a Művészetek Palotája megnyitása hazánk elmúlt százéves kultúrtörténetének egyik legkiemelkedőbb eseménye volt, hiszen ilyen összetett kulturális rendeltetésű épületegyüttes előkép nélküli a 20. századi magyar építészetben.

Napvilág Íróklub

Napvilág Íróklub

Sokunkban él a vágy, hogy gondolatainkat, érzéseinket, fantáziáinkat, emlékeinket akár prózai, akár verses formában megörökítsük. Ezek a művek, melyek létünk egy darabjai, sokszor csupán íróasztalunkon, vagy valamelyik eldugott virtuális könyvtárunkban hevernek porosan. A Napvilág Íróklubot 2004-ben azzal a célzattal hoztuk létre, hogy teret biztosítsunk a saját írások mellett más szerzők alkotásainak; hogy mindazon lelkes amatőr írók és költő, aki kilépne az íróasztal árnyékából, megmutathassa művészetét, verseit, prózai műveit vagy akár drámáját a netvilág irodalomkedvelő látogatóinak. Úgy gondoltuk, a klubtagság független nemtől, kortól, vallásbéli és egyéb el(nem)kötelezettségtől vagy bőrszíntől - egyetlen közös ismérve klubtagjainknak az, hogy mindannyian (akár ha kedvtelésből vagy elhivatottságtól hajtva írnak) művészetükkel ápolják, őrzik és tisztelik a magyar nyelvet és az irodalmat.

Összművészeti tehetségkutató portál

Összművészeti tehetségkutató portál

Ez a portál olyan tehetségeket keres, akik a versírásban, fotózásban mutatnak kimagasló teljesítményt. A honlap lehetőséget biztosít minden közösségi funkcióra. Alkalmanként témát ajánl, amiről verset lehet írni, illetve versíró versenyt hirdet.

Zenei tehetségkutatás

Zenei tehetségkutatás

Régóta kutatják, hogy milyen tényezők játszanak szerepet a kiemelkedő zenei tehetség kialakulásában. A tanulmány elemzi a család szerepét a zenei tehetség fejlődésében. Összegzi, hogy melyek a zenei tehetség legfontosabb ismérvei. A tanulmány legérdekesebb megállapítása, hogy a zenetanulás nem alapvetően fontos feltétele a zenei tehetség megnyilvánulásának. Ugyanakkor a szerző rámutat, hogy a zenei tehetség fejlesztése szempontjából nagy jelentősége van a tanulásnak.

Zenei tehetségkutatók

Zenei tehetségkutatók

A PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) az Oktatási és Kulturális Minisztérium célzott fejlesztési intézkedéseit tartalmazza. A hazai könnyűzenei élet meghatározó személyiségei és szervezetei (zenészek, klubok, fesztiválok, jogvédők és kiadók képviselői) részvételével megalkotott program hivatalosan 2005. június 10-én indult útjára.

Zongora magántanár

Zongora magántanár

Budapest belvárosában lévő tanodámban várom a zongorázni vágyókat - gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Kifejezetten szeretek kezdőkkel foglalkozni, legyen a tanítvány felnőtt vagy gyerek, nagy kihívást jelent számomra annak megtapasztalása, hogyan haladunk egyénre szabott, a tanítvány alkatának és korának megfelelő tanítási módszeremmel. Szívesen fogadom az újrakezdőket is, akik korábban már tanultak zongorázni. Hiszem, hogy a zenetanulás, a hangszeren játszás örömének átélésén túl, segít a mélyebb önismeretben, stresszlevezető, rekreációs tevékenység.

Tuti menü