Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pályázatok képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Pályázatok - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Pályázatok
Keresés
Találatok száma - 11 db
Comenius pályázat

Comenius pályázat

Comenius Iskolai együttműködések, Comenius Régió, Comenius Hálózatok, Comenius Multilaterális projektek és Comenius Kiegészítő tevékenységek pályázatok benyújtásával és a projekt megszervezésével összefüggő közös teendők összehangolása céljából pályázni lehet előkészítő látogatásra, amely anyagi támogatást biztosít a beadandó pályázatot koordináló pedagógus, munkatárs számára a partnerintézménybe tervezett látogatáshoz. Előkészítő látogatások keretein belül támogatható még partnerkereső szemináriumon való részvétel is.

Fiatalok lendüetben

Fiatalok lendüetben

Ifjúsági cserék, ifjúsági kezdeményezések és ifjúsági demokrácia projektek támogatása a fiatalok mobilitásának elősegítésére, és a fiatalok aktív társadalmi részvételének fokozására. Az ifjúsági cserék különböző országokból érkező, 13-25 év közötti (ia résztvevők legfeljebb 20%-a lehet 26-30 év közötti) fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra, egymás kultúrájának megismerésére egy adott témakör kapcsán. A cserék időtartama min. 6 - max. 21 nap lehet (utazással töltött napokat nem számolva), a cserében részt vevő fiatalok létszáma pedig min. 16 - max. 60 fő. Az előkészítéssel, megvalósítással, értékeléssel és utókövetéssel együtt maximum 15 hónapos projekteben a program helyszíne kizárólag Programország lehet. A csere lehet két, három- ill. többoldalú. A Programban a többoldalú projektek élveznek prioritást, két- és háromoldalú cserék megvalósítására a csereprogramot eddig még nem megvalósított szervezetek, illetve a hátrányos helyzetű fiatalokat bevonó projektek gazdái pályázhatnak nagyobb eséllyel. Többoldalú csere esetén a részt vevő partnerek között legalább 2 programországnak, ebből az egyiknek uniós tagországnak kell lennie.

géniusz pályázat

géniusz pályázat

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő megjelentette a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2011/2012. évi cselekvési programjáról szóló 1373/2011. (XI. 8.) Korm. határozat, a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásáról szóló 152/2009. (VII. 23.) Korm. rendelet, valamint a XX. Nemzeti Erőforrás Minisztérium költségvetési fejezethez tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok 2011. évi felhasználásának szabályairól szóló 54/2011. (IX.1.) NEFMI rendelete alapján kiírt pályázatokat.

Hónap fotója

Hónap fotója

A Fiatal Magyar Fotóművészekért Alapítvány útjára indítja havonta megrendezésre kerülő A hónap fotója című fotópályázatát. A pályázók minden hónapban különböző témakörökben küldhetik be alkotásaikat. Egy pályázó akár egyszerre több hónapban is indulhat a versenyen.

Iskolatáska Program, rajzpályázat

Iskolatáska Program, rajzpályázat

A SIÓ-ECKES Kft. felelősséget érez, hogy a gyermekek egyenlő esélyeihez, egészséges fejlődéséhez hozzájáruljon és az iskolarendszer integráló munkáját támogassa. Minden évben útjára indul a Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program. A SIÓ az elmúlt évekhez hasonlóan a szociálisan rászoruló családok szorgalmas gyermekeinek iskolakezdésében kíván segíteni. Ezért a Program keretében pályázatot ír ki a magyarországi általános iskolák számára. A pályázat célja, hogy az óvoda- és iskolarendszeren keresztül juttassunk el a szociálisan rászoruló családokhoz az iskolakezdéshez feltétlenül szükséges eszközt, amelyről így a családoknak nem kell külön gondoskodniuk. Az adományozási program keretében a SIÓ-ECKES Kft. iskolatáskákat adományoz a beérkezett pályázatok alapján kiválasztott 1000 gyermeknek.

Marie Curie pályázat

Marie Curie pályázat

Az Európai Unió 7. keretprogramjában a Marie Curie pályázatok a People / Emberi erőforrások nevet viselő alprogramban találhatók meg. A People program 7 éves időszakára (2007 - 2013) tervezett költségvetése 4,7 milliárd euró.

Minősített etwinnig projekt

Minősített etwinnig projekt

A Nemzeti Minősített eTwinning Projekt cím az eTwinning programban részt vevő tanárok és iskolák kimagasló minőségű projektmunkájának elismerése. A cím elnyerése a tanárok és a diákok számára egyaránt azt jelenti, hogy a minőség iránti elkötelezettségük és az európai együttműködési munka iránti nyitottságuk nyilvános megerősítést nyer. A címet elnyerő projektek és az azokat létrehozó tanárok példaképpé válnak mások számára, mivel kiváló példát mutatnak arra, hogy milyen nagyszerű eredményeket lehet elérni az eTwinning programban.

MKB Bank pályázata

MKB Bank pályázata

Az MKB Bank értékteremtő tevékenységének egy fő pillére a kiemelkedően tehetséges, de szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek támogatása, tanulmányaik elvégzésének elősegítése felsőoktatási tanulmányaik befejezéséig. A fiatalok érdekében tett erőfeszítésekben a Bank partnere a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület.

mobilvers pályázat

mobilvers pályázat

Mobilvers pályázatot hirdetett a Vörösmarty Színház. A jelentkezők kisfilmet forgathatnak kedvenc versükről, az alkotásokat a teátrum facebook oldalán fogják értékelni. A legjobb pályaművek készítőire értékes nyeremények várnak. A felhívás elsősorban a középiskolásoknak és a felsőoktatásban résztvevőknek szól, de bárki jelentkezhet, aki szereti a költészetet. A mobiltelefonnal készült videókat április 10-ig kell beküldeniük a jatek@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címre. Az alkotást egyénileg vagy csoportosan elszavalhatják, megzenésíthetik, eljátszhatják, de megörökíthetik a hangzatos sorokat animáció és némafilm formájában is. A beérkező kisfilmeket folyamatosan közzéteszik a teátrum facebook oldalán. A három legtöbbet lájkolt felvételt levetítik a színházban április 11-én, a Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepség keretében. A győztesekre egyéb izgalmas és értékes ajándékok várnak.

Hirdetés
Tálentum akadémiai díj

Tálentum akadémiai díj

A MTA és a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány Kuratóriuma 2011. évre pályázatot hirdet: - a természettudományok - élettudományok - társadalomtudományok területén, fiatal tudósok, kutatók, szakemberek szellemi kreativitásának elősegítésére, kimagasló tudományos teljesítmények elismerésére. A Talentum Díjat egyenként 20.000 EURO értékben a Kuratórium a három különböző tudományterületen egy-egy fő részére adja. A Talentum Díj elnyerésére kutatási-, fejlesztési-, tudományos eredményekkel, illetve megvalósítás alatt álló projektekkel lehet pályázni.

Támop 3.4.4-B

Támop 3.4.4-B

Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll: az a törekvés vezérli a gazdaság- és társadalomfejlesztő programot, hogy tíz év alatt egymillió új és adózó munkahely jöjjön létre Magyarországon. A foglalkoztatási problémák valódi és tartós megoldásához a vállalkozókon keresztül vezet az út, tőlük várható a munkahelyteremtés. Az állami fejlesztés- és támogatáspolitika azzal járul hozzá a munkahelyek létrejöttéhez, hogy világosan látható és a gazdasági élet szereplői által is támogatott, az állam és a gazdasági szereplők által együttesen kialakított súlypontokat határoz meg a gazdaságfejlesztésben. Az Új Széchényi Terv meghatározza azokat a kitörési pontokat, amelyektől a gazdaság egészének dinamizálása várható

Tuti menü