Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Reál tudományokk - Tehetséggondozás képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Reál tudományokk - Tehetséggondozás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Reál tudományokk - Tehetséggondozás
Keresés
Találatok száma - 10 db
Csodák palotája

Csodák palotája

A Csodák Palotája interaktív tudományos kiállítás, ahol látványos, szórakoztató, közérthető és átélhető módon mutatjuk be a természet törvényeit, a fizika csodálatos és meghökkentő világát - nem csak gyerekeknek, hanem az egész családnak feledhetetlen élményt nyújtva.

Csodamatek

Csodamatek

Módszerünk: A világon egyedülálló, Helen Doron MathRiders oktatási programmal (közismertebb nevén Csodamatek) dolgozunk. Óvodás kortól 5. osztály végéig a MathJogs egy olyan új matematika tanítási módszer, amely élvezetes, játékos és az oktatás terén elért legújabb vívmányokon alapul, miközben bevezeti és belehelyezi a gyermeket a matematika világába. A tanfolyamok során diákjaink megtanulnak érvelni és szorongás nélkül kifejezni gondolataikat, miközben fejlesztjük és megerősítjük gondolkodó és problémamegoldó képességeiket.

Fizikai érdekességek

Fizikai érdekességek

Az itt található linkek a fizikához kapcsolódó LO-kra mutatnak. Mi is az LO? Szó szerint fordítva; Learning Object: tanulási egység. Én nem szeretem őket tananyagoknak hívni, hiszen ezek jelentős része inkább játékos formában, és interaktívan mutatja be, magyarázza meg a környezetünkben látható érdekes természeti jelenségeket.

lángész

lángész

Hallottál-e már a kvantumfolyadékokról, a nanoelektromechanikáról és a 2010-ben Nobel-díjjal jutalmazott grafénről? Hallottál-e már a kihűlés hatására felforrósodó anyagokról és a rejtélyes gamma-kitörésekről? Hallottál-e arról, hogyan használható a fizika és a fizikusi tapasztalat az üzleti életben? Láttad-e már a felfelé folydogáló cseppfolyós héliumot, a karambolozó hullámok által kirajzolt csodálatos mintázatokat vagy a nukleáris völgy szintvonalas térképét? Láttad-e saját agyad belsejét egy pozitron-emissziós tomográffal készült felvételen? És láttad-e a fukusimai reaktor-baleset megdöbbentő képeit? Tudod-e, mit kell tenni a következő években a fizikusoknak és a mérnököknek, hogy többet ne láss ilyen képeket? Tudod-e, mi tartja össze az atommagot, és tudod-e, miért lehet mégis energiát nyerni az atommagok széthasításávaé? Tudod-e, milyen módon tart kapcsolatot egymással több száz fényéves távolságból is két összefonódott foton? És tudod-e, hogyan próbálják a fizikusok és az informatikusok a kvantumrészecskéknek ezt a titokzatos viselkedését a közeljövő szupergyors kvantumszámítógépének megalkotására felhasználni? Érdekel-e, hogyan lehet a furcsa és nehezen elképzelhető kvantumjelenségeket egymással szimulálni, hogyan használhatók fel kincskeresésre a kozmikus sugárzás hatására a légkörben keletkező müonok, milyen a telefonod kijelzőjében képalkotásra használt folyadékkr

matek egyszerűbben

matek egyszerűbben

Nagyon örülök, hogy írhatok erről a fantasztikus programról. Számomra ez jelentette a megváltást. Eddig elég nehezen ment a tanulás, sok más hasonló módszerrel próbálkoztam (oktatóvideók stb.), de ez a program messze felülmúlta az elvárásaimat. Idén érettségizek , nagy hangsúlyt fektetve a matekra, de úgy érzem így már nem lesz vele gondom. Csak gratulálni tudok ehhez a programhoz, és köszi még egyszer.

matekjátékok

matekjátékok

Ez egy játékos matek ügyességi játék. A cél az, hogy oda lődd a golyót, hogy a kilőtt golyó és a találat összege 10 legyen! Tehát pl. a 7-es a 3-asra lövöd, vagy az 5-öst az 5-ösre. No kérem, húzd az egeret a játékra és felül old meg a matek feladatot, amennyi az eredmény, azt a számú színnel színezd a kép részletet.

matekonline

matekonline

Nem érted a matek tanárt? Túl gyorsan haladtok órán a matek leckékkel és, ha kéred, akkor sem magyarázzák el még egyszer? Újra és újra végignéznél egy-egy feladatmegoldást, de a tanártól nem kérdezheted meg többször, mert ciki? Számít a matek jegy a továbbtanulásnál? Sokba kerül a matematika korrepetálás? Szívesebben tanulnál inkább otthon, mert nincs időd magántanárhoz járni?

Matematikai tehetséggondozás

Matematikai tehetséggondozás

A matematikai tehetséggondozás nagyon fontos szerepet kap az általános tehetséggondozáson belül a matematika, mint tudományág egyedisége, és más tudományágak számára nélkülözhetetlen volta miatt is. A cikk a wikipedián jelent meg.

Száz csoda

Száz csoda

A 100 csoda kiállításon bemutatott találmányok már kereskedelmi forgalomban kapható változatát a helyszínen üzemelő ajándékboltban meg lehetett vásárolni. A jövő találmányai, ötletes, kreatív, készségfejlesztő vagy akár egészséges termékek.

Hirdetés
Tudományos játékok

Tudományos játékok

Célunk olyan, innovatív, újdonságnak számító, minőségi játékok forgalmazása, amelyek segítik a felfedezést, kreatív gondolkodást, tanulást. Így megkerestük és elhoztuk azokat a játékokat, amelyekkel a 8-15 éves korosztály játszhat, miközben az iskolában tanultak is kézzel fogható közelségbe kerülnek, a tankönyvekben olvasott törvények, tudás megelevenedik és a tanulás szórakoztató lesz. A Tudományos Játékok olyan játékokat forgalmaz, amiket mi is szívesen adunk a saját gyerekeink kezébe. Külön hangsúlyt fektettünk a megújuló energiaforrásokra, amiről már sokat hallottunk, de mi hétköznapi emberek közelről nem tapasztalhattuk meg működésüket. Ehhez nyújtanak eredeti módon segítséget, a Tudományos Játékok kínálatában szereplő játékok, amelyek a napenergia, szélenergia, vízenergia felhasználásával működnek. Nem csak jó szórakozás a gyerekeknek, hanem kézzel fogható tapasztalatot ad az alternatív energiák hatékonyságáról. 8 éven felüli gyerekeknek izgalmas, alternatív energia felfedezését segítő játék és hasznos alternatíva a szabadidő eltöltésére a tv vagy a videó játék helyett. Ajánljuk a játékokat iskolai bemutató órákra, fizika, környezetismereti órákra is.

Tuti menü