Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rendezvények - versenyek - konferenciák képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Rendezvények - versenyek - konferenciák - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Rendezvények - versenyek - konferenciák
Keresés
Találatok száma - 8 db
elte természettudományos előadások

elte természettudományos előadások

Az előadások időpontja 17:00, az ettől eltérő kezdési időpontot külön jelezzük. Az előadások helyszíne ELTE TTK lágymányosi északi tömbjében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), az Eötvös teremben (földszint 0.83 terem). A teremhez további bejárati lehetőség: az 1. emelet 1.67-es vagy 1.68-as ajtón. Az előadások kivonata ill. az előadó fóliái, valamint a már elhangzott előadások videófelvétele (az előadást követően pár nap elteltével) letölthető a táblázat jobboldali oszlopából. A videofelvételek készítéséért köszönetet mondunk Szabó Sóki Lászlónak és Maros Gábornak, az ELTE TTK Multimédiapedagógiai és Oktatástechnológiai Központ munkatársainak.

Fehérvár hangja

Fehérvár hangja

A Fehérvár Hangja célja a tehetséggondozás, a lehetőség megteremtése a zenei pályán való elindulásra. Olyan alkalom, amiből nem adódik sok az életben! Aki énekes akar lenni és jó időben, jó helyen csillogtatná meg tehetségét, annak itt a helye! Székesfehérvár egyedülálló közeget és lehetőséget teremt, hogy felvillanhassanak a jövő csillagai. A 14-25 év közötti fiatalok pop, rock, jazz vagy musical kategóriában szerepelhetnek.

google verseny

google verseny

A google egy nemzetközi pályázatot írt ki fiataloknak. A lényege, hogy fel kell tenni egy aktuális kérdést,ami a diákot foglalkoztatja, majd fel kell tölteni azt a projektet, amit e kérdés köré épít a tanuló. Értékes ajándékok nyerhetők.

kémiai diákolimpia

kémiai diákolimpia

Egy ország négy, húsz évnél fiatalabb versenyzőt küldhet az olimpiára, akik nem kémiára specializált iskolában (pl. vegyipari szakközép) tanulnak. Az olimpiára készülő diákok legfeljebb két hét felkészítésben vehetnek részt. A csapatokkal két kísérő utazik, akik a nemzetközi zsüri tagjai is egyben. Maga a verseny két fordulóból áll. Az elméleti részben 60 pont, a laboratóriumiban 40 pont szerezhető. A feladatokat minden versenyző anyanyelvén kapja. Aranyérmet az összes versenyző 10 százaléka szerez, ezüst-, illetve bronzérmet kap a diákok 20, illetve 30 százaléka. Hivatalos csapatverseny nincs.

Lánczos Fizikaverseny általános iskolásoknak

Lánczos Fizikaverseny általános iskolásoknak

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Fejér Megyei Szervezete és a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet a 2011/2012-es tanévben az általános iskola felső tagozatos korosztálya számára kétfordulós fizika versenyt ír ki Lánczos Kornél emlékére. Az első forduló egy pályamunka elkészítéséből áll, amelyet a versenybizottsághoz kell benyújtani 2011. november 7-ig. Ez jelenti a nevezést.

Mentorok egymás közt

Mentorok egymás közt

Az 'Életfa Egyesület' szeretettel meghívja Önt november 8-9-10-én megszervezendő konferenciájára MENTOROK EGYMÁS KÖZÖTT címmel. A konferencia egyik célja, hogy teljesen újszerű megközelítésben mutassa be a mentorszerepeket, ebből az okból kifolyólag hívtunk neves és hiteles szakembereket, akik különböző tudományterületeket képviselnek. ( Az előadások a mellékelt programban megtekinthetők, melyben a változtatás jogát fenntartjuk.) Egyesületünk lehetővé teszi, hogy mind a részvétel, mind a szállás és étkezés minimális regisztrációs díj ellenében álljon a résztvevők rendelkezésére. Felajánljuk továbbá, hogy a felnőttképzéssel és tanártovábbképzéssel foglalkozó Maggam Kft. támogatásával a műhelymunka aktív résztvevői produktumaik létrehozásával értékes kredit pontokhoz juthassanak, melyeket intézményvezetőik beszámíthatnak.

Országos tanulmányi versenyek

Országos tanulmányi versenyek

Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2011/2012. tanévre. I. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett és finanszírozott tanulmányi versenyek. Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. Általános tudnivalók és Mellékletek

Tudok 2011

Tudok 2011

A Szövetség lehetőséget biztosít minden Kutató Diáknak, hogy ismertesse kutatásainak eredményét. Minden év őszén az országban öt különböző helyszínen rendezzük meg a Tudományos Diákkörök Regionális Konferenciáit, valamint három helyszínen a határon túl, a Felvidéken, a Vajdaságban és Erdélyben. Azok a diákok, akik itt eredményesen szerepeltek, lehetőséget kaptak, hogy előadják a kutatásaik eredményét a tavasszal megrendezésre kerülő

Tuti menü