Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tehetségpontok képes leírás - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu
részletek »

Tehetségpontok - Tehetség, tehetséggondozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tehetseggondozas.tlap.hu » Tehetségpontok
Keresés
Találatok száma - 7 db
Ady Endre Gimnázium

Ady Endre Gimnázium

A híres, nagy múltra visszatekintő Ady Endre Gimnázium Tatán várja az érdeklődőket. A gimnázium tehetségfejlesztő programjai, már akkor ismertek voltak, amikor a tehetségfejlesztés MAgyarországon gyerekcipőben járt. A diákok számos tanórán kívüli tevékenységből választhatnak.

Borsodtálentum

Borsodtálentum

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az országban elsőként dolgozták ki és kezdték el működteti a megyei tehetséggondozó hálózati programot. A programhoz az induláskor több mint 40 intézmény csatlakozott, amelyek 72 tehetséggondozó műhely működtetésével több mint 1000 tanulót vontak be a tehetséggondozásba. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet 2000 óta kiemelten foglalkozik tehetséggondozással. 2004-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közoktatásáért Közalapítvány támogatásával létrehozta a Megyei Tehetséggondozó Decentrumot azzal a céllal, hogy szakmailag koordinálja a megyei decentrumok, műhelyek, bázisiskolák munkáját. Megalakult a Megyei Tehetséggondozó Fórum, amely a tehetséggondozó intézmények szakmai eszmecseréi számára biztosított lehetőséget.

Eötvös József Gimnázium

Eötvös József Gimnázium

A híres nagy múltra visszatekintő Eötvös József Gimnázium Tatán várja az érdeklődőket. A gimnázium tehetségfejlesztő programjai, már akkor ismertek voltak, amikor a tehetségfejlesztés MAgyarországon gyerekcipőben járt. A diákok számos tanórán kívüli tevékenységből választhatnak.

Gönczy Tehetségpont - Debrecen

Gönczy Tehetségpont - Debrecen

A debreceni Gönczy Pál Általános Iskola Kiválóan Akkreditált Tehetségpontjának a Gönczy Tehetségpontnak oldalai. Debrecenben elsők között alapított Gönczy Tehetségsegítő-tanács dokumentumain kívül, Tehetségazonosítás, Tehetséggondozás, Tehetségkövetés módszerei és eredményei is megtalálhatóak a lapon. A Gönczy Pál Általános Iskola mint referenciaintézmény lehetőséget biztosít más intézményeknek, hogy komplex tehetséggondozó programjait adaptálhassák.

Kék Bolygó Tehetségpont

Kék Bolygó Tehetségpont

A Kék Bolygó Tehetségpont 2009-ben csatlakozott a Tehetségpontok országos hálózatához. Célunk a sportegyesületek, sportszervezetek, iskolák, diáksportkörök sporttehetség gondozó munkájának minél több irányú támogatása, a rendszerszemléletű, párhuzamosan több szinten ható sporttehetség-gondozás feltételeinek megteremtése. A Tehetségpont kialakításának hátterében az az elv áll, hogy ha a sporttehetség kibontakoztatását meghatározó fizikai, érzelmi, értelmi tényezők egyensúlyban fejlődnek, továbbá ha a társas környezet (kortársak, szülők, nevelők) is minél több irányból képes támogatni a sportolót, akkor jóval nagyobb esély van a tehetség kiteljesedésére, illetve a tehetségvesztés megelőzésére. Ennek érdekében információnyújtással, pszichológiai és egyéb szolgáltatásokkal kívánjuk segíteni a tehetséges sportolókat, illetve a sporttehetség-gondozással foglalkozó szakemberek munkáját.

Képesség- és Tehetségfejlesztő Magán Általános Iskola

Képesség- és Tehetségfejlesztő Magán Általános Iskola

Képesség- és Tehetségfejlesztő Magán Általános Iskola a Várpalotán és környékén élő tehetséges, jobbára hátrányos helyzetben lévő, különböző tanulási gondokkal küzdő gyerekek tanítását válallta magára.

Tehetségpont a sajátos nevelési igényű diákok, fiatalok tehetségéért

Tehetségpont a sajátos nevelési igényű diákok, fiatalok tehetségéért

A Gyöngyhalászat Tehetségpont a TÁMOP 3.4.4. pályázat jóvoltából jöhetett létre. Az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai nagy figyelmet fordítanak a tehetséges gyermekek, fiatalok segítésére. Ezt bizonyítja számos kimagasló eredményük országos tanulmányi-, szakmai- és sportversenyen. Több tanuló nemzetközi versenyeken is szerepelt már sikeresen.

Tuti menü